Ученичката от 11 а клас на МГ “ Д-р Петър Берон“, Александра Савова постигна изключителен резултат от 530,5 т. на националния кръг на олимпиадата по философия  и се класира на Първо място, оставяйки с 15 т. след себе си втория в класирането. Александра завоюва златния медал, след като написа отлично есе по фрагмент от Рене Декарт и единствена от всички участници реши без грешка теста за философска образованост. Това нейно постижение идва само три години (2018 г.) след първия златен медал за МГ,  спечелен от Виктория Калева.

С гордост можем да заявим, че благодарение на Александра Савова, МГ „Д-р Петър Берон“  „стъпи“ и на картата на Международната олимпиада по философия, след като тя бе една от двете представителки на България на това престижно състезание. С есето си по фрагмент от арабски философ от 12 век, тя спечели наградата Honorable mention, която се присъжда на отлично представителите се. Тази година бяха раздадени само два златни медала, четири сребърни и шест бронзови, а в олимпиадата участие взеха ученици от близо 50 държави от цял свят. Олимпиадата се проведе онлайн в края на месец май при много трудни условия, което прави резултатът на Александра още по-ценен.

Александра представи достойно философската школа в МГ и спечели Първи места на още два престижни философски форума: през месец март на Националната ученическа философска конференция „Човек – Свят“ в град Бургас, и на V Национален ученически философски конкурс, организиран от Философския факултет на ВТУ през месец май.

Поздравления за Александра Савова и нейният ръководител г-жа Палмира Дачева за постигнатите най-високи отличия на национално и международно ниво по философия!