От 8. до 11. ноември 2019 г. в градовете Плевен и София се проведе XIII EMT „Акад. Стефан Додунеков“. Състезанието се проведе при изключително силна конкуренция. Участници бяха най-сериозните центрове в страната за обучение и работа по математика – СМГ, ПЧМГ – София и Математическите гимназии от Варна, Бургас, Пловдив, Плевен, Габрово и други.

Учениците от МГ Варна се представиха изключително достойно!

В официалното отборно класиране отборите на МГ Варна се класираха на призовите места и се завърнаха с пет купи:
oтборите на 5. и 12. клас – III място, отборите  на 6. и 7. и 8. клас – II място.

В индивидуалната надпревара учениците завоюваха множество медали и грамоти:

В 5. клас : Мартин Димитров от 5в и Алекс Киричев от 5б са със сребърни медали, Константин Белоперкин от 5а е с бронзов медал. Людмила Цонева от 5б е с грамота за отлично представяне.

В 6. клас: Ясен Ангелов от 6а е със сребърен медал, само на точка от максимално достигнатия резултат, Теодора Желязкова и  Константина Генкова от 6а клас са с бронзови медали. С грамоти за отлично представяне са Боян Цончев, Калоян Василев и Румяна Лазарова от 6б и Камелия Дянкова и Калин Иванов от 6а клас.

В 7. клас:  Веселин Маркович от 7а клас е със сребърен медал, Мария Тодорова от 7а е с бронзов медал, а Добромир Ангелов от 7б и Цветан Тинев от 7а са с грамоти за отлично представяне.

В 8. клас  Деян Хаджи-Манич от 8б е единственият състезател от осмокласницитете със златен медал.

В 12. клас  Димитър Опърлаков от 12б е със сребърен медал.

Учители на учениците са:
Георги Димитров и Ирена Атанасова на 5. клас, Цветелина Пеева и Валентина Момчилова на 6. клас, Веселина Тодороска и Камелия Асенова на 7. клас, Бойка Паланчова на 8. клас и Стоян Ненков и Ивелина Романова на 12. клас.

На всички ученици и техните учители пожелаваме нови успехи!