От 7 до 9 юни 2019 г в град Русе се проведе Националният летен турнир по информатика. В него участваха над 200 състезатели от 11 града от страната определени на квотен принцип. От град Варна участваха 48 ученици.  В тежкия състезателен ден на 8 юни (събота) варненските информатици се представиха блестящо и завоюваха 4 медала и 18 грамоти за отлично и много добро представяне. Те по безспорен начин доказаха силата и класата на школата по информатика в МГ „ Д-р Петър Берон“, която вече години наред е една от най-добрите в страната!

Медалистите са както следва по състезателни групи:

  • Група А – Александър Кръстев – сребърен медал
  • Група С – Деян Хаджи –Манич – сребърен медал
  • Група Д – Веселин Маркович – сребърен медал, Александър Петров – бронзов медал

На 9 юни (неделя)  се състоя и последното от серия контролни състезания за окончателното формиране на разширените национални отбори – младша и старша възраст. И тази година в тях има варненски представители и това са Деян Хаджи-Манич в отбора до 15 години и половина и Александър Кръстев в старши отбор.  Те ще представят страната ни на Европейската младежка олимпиада в Словения, на Балканската олимпиада по информатика в Гърция  и Международната олимпиада по информатика в Азербайджан. Успех!

Зад този пореден успех на учениците стои години наред упорит труд и постоянство както от учениците, така и от учителите им Елена Димитрова и Юлия Димитрова.