Състезанието бе едно от най-масовите и силни световни първенства по атлетика – 29 държави участваха в надпреварата за училищни и селектирани отбори при юношите и девойките, като в някои дисциплини стартираха повече от 50 състезатели.

Тази година най-силно бе представянето на юношите от МГ „Д-р Петър Берон“ – Варна с учител Снежана Аначкова при училищните отбори, които в отборното класиране се наредиха на 14-о място с общо 672 точки, като някои състезатели подобриха личните си постижения. Това училище натрупа сериозен опит през последните години, участвайки вече на две световни първенства и две гимназиади. В индивидуалното класиране най-силно се представи Теодор Иванов на 3000 м, класирайки се на трето място, а четвърти в същата дисциплина е Николай Недков. С най-много точков принос за отборното класиране е Мирослав Маринов – 145 т. , следван от Радослав Пенев – 142 т., който е на 9-о място на 200 м. Илкер Раимов пък е десети на 400 м. Щафетата в състав Илкер, Радослав, Мирослав и Георги Каракашев се класира на 12-о място.

Участието на отбора на МГ „Д-р Петър Берон“ е благодарение на финансовата подкрепа на Община Варна и на подкрепата на БАСУ.