От 23 до 25 март 2018 г. в град София се проведе националният кръг на ХХХ Национална олимпиада по философия. В нея взеха участие петима ученици от МГ „Д-р П. Берон“, град Варна: Димитър Иванов от IX а клас, Ива Маринова и Виктория Калева от XI в клас, Камен Христов от XI б клас и Лилия Танева от XI е клас.

Виктория Калева постигна най-висок резултат от всичките 50 участници в националния кръг и заслужено бе наградена с Първо място и Златен медал от Председателя на Националната комисия на олимпиадата по философия проф. Райчо Пожарлиев от Софийския университет „Св. Климент Охридски“.   Нейното есе бе по фрагмента от Чоран: „Навикът притъпява нашето удивление от битието: ние сме – и не обръщаме внимание на това, като заемаме мястото си в приюта на съществуващите.“

Останалите наши участници постигнаха също отлични резултати, които им донесоха краен брой точки, заслужаващи  званието Лауреат, но съгласно регламента на олимпиадата, то се  присъжда единствено на ученици в XII клас.

Всичките пет ученици от МГ „Д-р П. Берон“ получиха право да участват в Подборния кръг на разширения национален отбор за международната олимпиада по философия,която тази година ще се проведе в столицата на Черна гора – град Подгорица.

Техният ръководител г-жа Палмира Дачева ще участва в екипа от обучители и ръководители на отбора, чиято интензивна подготовка ще се проведе в периода 30.03.2018 г. – 2.04.2018 г., а изпитът ще е на 3.04.2018 г.

Приканваме ви да прочетете повече за олимпиадата по философия на нейния официален сайт: philosophyolympiadbg.wordpress.com

Поздравления за изключителното представяне на  престижната олимпиада по философия на Виктория, Ива, Камен, Димитър и Лилия!

Пожелаваме им успех на изпита за Подборния кръг за международната олимпиада  по философия на 3 април!