Група студенти по софтуерно инженерство инициират безплатни лекции и работилници за заинтересовани в областта на високите технологии.

Сред темите заложени в програмата са .NET Core 2.0, DevOps, Самообучение на невронни мрежи, Блокчейн технологии и др. Целта на събитието е студенти, заедно с преподаватели да изнасят лекции пред публика. Събитието е отворено за всички желаещи да участват – студенти или ученици. Организаторите са студентите в специалност Софтуерни системи и технологии във Висше училище по мениджмънт и техните преподаватели доц. Николай Райчев (ИТ директор в голяма международна компания) и Осман Осман (Главен софтуерен разработчик).

Събитието ще се проведе в сградата на ВУМ (ул. Оборище 13А, гр. Варна) на 29 октомври 2017 г. То ще започне от 10 часа с концепцията „Интернет на нещата“ и ще завърши с технологиите Блокчейн. Фестът ще бъде отворен за външни посетители, програмата и задължителната регистрация предварително за събитието могат да бъдат видени от тук.

Георги Маринов – възпитаник на МГ от випуск 2017, който понастоящем е студент във ВУМ с най-високата  възможна стипендия ще изнесе своята първа лекция (тема: Machine Learning Algorithms: Self-learning neural networks without a supervisor) пред студенти и ученици в рамките на това събитие.