На 6 юни 2017г. Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ организира за втора година  Панаир на науката. Целта на събитието е да популяризира и насърчи изявите на учениците на гимназията в областта на научните изследвания и иновациите.

На този ден Математическа гимназия “Д-р П. Берон” – Варна отворя врати за всички желаещи да се запознаят с  работата на младите ни учени и с професионално-педагогическите постижения на техните учители.

Събитието предоставя възможност на повече хора да се запознаят с резултатите, които бихме искали да споделим в края на учебната година. Те  са многобройни и се базират на добрата подготовка и работа в екип, както в часовете, така и в различните форми за извънкласни дейности по интереси. Заедно с Панаира на науката, те са част от целенасочената политика за насърчаване на креативността, за развитие на научно-изследователския подход и проектно базираното обучение като условие за по-успешна работа и сътрудничество между учители и ученици.

Акцент в програмата ни през настоящата година е участието на преподаватели от европейски университети от проекта STEM PD-net. (http://stem-pd-net.eu/en/ ).

Каним всички, желаещи да споделят  ентусиазма и новаторския дух на ПАНАИРА НА НАУКАТА,  на 6 юни, от 9:35 до 10:30 и от 13:15 до 15:00 часа в МГ „Д-р Петър Берон“ – Варна.