За първи път в своята история МГ „Д-р П. Берон“ има Лауреат на Националната олимпиада по Гражданско образование !

Християна Пламенова Панайотова от 12 в клас е носител на това престижно звание, което й беше присъдено от националното жури на Х-та юбилейна олимпиада по Гражданско образование с председател проф. Захари Захариев.

Събитието се проведе от 28 до 30 април в град Сандански. Християна се състезава във възрастовата група  ІХ – ХІІ клас в конкуренция с още 40 ученици. Регламентът включваше писане на казус в първия ден и защита на проект през втория ден. Нашата ученичка избра да пише казус на тема „Аз обичам България“ , а проектът , който защити пред тричленната комисия с председател проф. Кабакчиева бе на тема „Сътрудничество между ученици и студенти за успешно кариерно развитие в България“. Важно е да подчертаем, че Християна стана лице на проект, зад който стои труда и на Антонио, Габриела, Калоян и Александър от нейния клас. Идеята, с която те спечелиха високото признание на журито, бе патриотична – да останем да учим в български университети, като направим информиран избор!

Лауреатското звание дава възможност на  Християна да се запише студент в едни от най-търсените специалности на Софийския университет – социология и политология.

Поздравления за Християна и нейния ръководител г-жа Палмира Дачева!