Тодор Христов от 12 г клас представи достойно МГ „Д-р П. Берон“ на провелия се национален философски конкурс за ученици „Моят Аристотел“, посветен на 2400 г. от   рождението на великия гръцки философ, и стана трети в крайното класиране. Конкурсът беше част от честванията на Аристотел и провелата се в Софийския университет от 28 до 30 ноември международна философска конференция. Съгласно   регламента тричленното жури, съставено от професори от Философски факултет на Софийския университет, обяви имената на първите трима, което показва високото ниво на конкурса. Тодор написа своето великолепно есе по фрагменти от „Никомахова етика“ на Аристотел.

Организаторите информираха,че броят на учениците, които са изпратили своите есета е бил 46 от цялата страна.

Церемонията по награждаването на победителите  се състоя в Аулата на Софийския университет на 28.11.2016г. На нея присъстваха преподавателят на Тодор г-жа Палмира Дачева и ученичката Александра Пенева от 12 д клас, която бе удостоена със Специалната награда на журито за есето й по фрагменти от „За небето“. Победителите и техните преподаватели получиха Грамоти, парична премия и философски книги.

МГ „Д-р.П.Берон“ беше единственото училище, което имаше двама наградени, което е високо признание за философската й школа.

Текстовете на двете есета могат да бъдат намерени тук – на Тодор Христов и на Александра Пенева.

Повече за информация за конкурса – на следните адреси: https://aristotelkonkyrsblogsite.wordpress.com

и https://aristotlesofia.wordpress.com.